Pembe Bebek Patiği

Çocuklar İçin Yapımı  Patik Modelleri
Çocuklar İçin Yapımı  Patik Modelleri

 PEMBE PATİKLER Patik Yapılışı Açıklamalı örme

 39 İlmek atarak 1 sıra ters örün.Ön yüze geçtiğinizde 1 haroşa örün, 1 arttırın ( şişe bir kez ip dolayın) 18 ilmeği haroşa örün,1 ilmek arttırın,1 haroşa örün 1 ilmek arttırın.Sonraki 18 ilmeği haroşa örün.1arttırın,1 haraşo örüp sırayı tamamlayın.Böylece sıra sonunda 4 ilmek artmış olacak.

 Sonraki 4 sırda (örgünün arkasında değil sadece önünde)aynı arttırma noktalarından 4 ilmek arttırmaya devam edin.(18 er ilmekler sabit kalacak şekilde.)Toplam 5 sıra haroşa olduktan sonraşişinizde 59 ilmeğiniz olmuş olacak yani 20 ilmek arttırmış oluyoruz.
 2 sıra düz örüp patiğin kenar kısmındaki tırtıklar için 2 ilmeği düz olarak beraber örüp ,şişe bir ip dolayın,sıra sonuna kadar aynı şekilde örün.Yine 2 sıra düz örün.

 5 sıra haroşa örün,sonraki sırada patik burnu için örgü ortasındaki 11 ilmek üzerinden düz örmeye başlayın,ancak yanlardaki 24 ilmekten bir ilmeği her ön sırada 1 ci ve 11 ci ilmekle beraber örün.2 kenardaki bekleme ilmeklerinden 8 kere 1 er ilmek eksilttikten sonra,eksiltmeye devam ederk 2 sıra haroşa örün.
 Tekrar düz örgüye geçip ortadaki 11 ilmeğin her iki yanında 16 şar ilmek kalana kadar eksilterk örmeye devam edin.
 17 sıranın başından itibaren patik boğazına bağcık yeri yapmak için 2 ilmeği düz olarak beraber örüp şişe 1 ip dolayın.Sıra sonuna kadar aynen örün.Arka sırayı ters örün.19. cu sıradan itibaren motif şemasını takip ederek örgüye devam edin.

 Bağcık ajurundan itibaren 20 sıra olduğunda 2 sıra haroşa örerek bütün ilmekleri kesin.Küçük ponponlar ve bağcığını hazırlayıp geçirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder